AhlulBayt News Agency

source : ABNA24
Saturday

10 October 2020

10:45:40 AM
1074950

Att förolämpa Koranen är en förolämpning mot alla profeter / Insulting the Qurʼan is an insult to all the prophets (in Swedish language)

Morteza Najafi-Qodsi write an article in English condemning the burning a copy of holy Qur’an by far-right politicians in Sweden. The article in Swedish is as follow:

AhlulBayt News Agency (ABNA): Morteza Najafi-Qodsi write an article in English condemning the burning a copy of holy Qur’an by far-right politicians in Sweden.

The article in Swedish language is as follow: 

    

     

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
Att förolämpa Koranen är en förolämpning mot alla profeter
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

I Guds Namn, Den Nåderike Den Barmhärtige 

يُرِيدُونَ أَن يُطْفِئُوا نُورَ اللَّـهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّـهُ إِلَّا أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ

”De försöker utsläcka Guds ljus med sina ord, men det är Guds vilja att Hans ljus skall lysa med full styrka, hur förhatligt detta än kan vara för förnekarna.” [Den Heliga Koranen 9:32]

Dessvärre har vi återigen blivit vittnen till kränkande uppträdande mot den Heliga Koranen och den Heliga Profeten(S) vissa vad som uppfattas som civiliserade europeiska länder. Blanda annat koranbränningen nyligen i Sverige och publicerandet av förolämpande teckningar av Profeten i den franska tidningen (Charlie Hebdo) vilket sårade monoteisterna och de som tror på profeternas skolors hjärtan. Detta ignoranta beteende är inte alls värdigt ett civiliserat och modernt samhälle.

Poängen här utöver konspirationer och skapandet av fientlighet bland efterföljare av olika religioner kan också vara ignoransen om Koranen samt hur monoteistiska religioners följare har förblivit tysta gentemot denna ignoranta handling och demonstrerar inte ett fördömande på ett lämpligt sätt.

Om kristna och judar visste att den bästa beskrivningen av deras profeter förekommer i Koranen, inte bara en eller två gånger, utan upprepade gånger så skulle de titta på Koranen på ett annorlunda sätt.

Det är intressant att veta att det i den heliga Koranen så förekommer 26 profeters namn och den som nämns mest är Profeten Musa(A) vars namn nämns 136 gånger i 36 kapitel i Koranen och refereras till i totalt 420 verser.

Historien om Profeten Musa(A) och hans upp och nergångar från födelsen beskrivs detaljerat i Koranen. Från israeliternas beklagliga situation under Faraos ledning till Moses(A) utvandring från Egypten och hans äktenskap med en av Profeten Shuaybs(A) (Jethro) döttrar. Historien om Profeten Moses(A) möte med Profeten Khidr(A), samt konversationen mellan Profeten Moses(A) och Gud, hans vision av Guds ljus samt hans utnämning till ett uppdrag där han ska kalla människorna till sanningen. Han ska konfrontera Farao och rädda israeliterna från hans förtryck, historien om hans mirakulösa stav samt trollkarlarnas accepterande av tron inför Farao, israeliternas utvandring från Egypten och historien om hur Moses(A) delade på röda havet med hans stav så att israeliterna kunde passera genom det för att senare låta Farao och hans armé drunkna i röda havet har alla nämnts i ett hundratal verser i den Heliga Koranen.

Även Jesus(A) välsignade namn nämns 25 gånger i Koranen som Isa och 13 ånger som Masih (Messiah). Historien om jungfru Maria och Jesus(A) födelse och omständigheterna kring det nämns också i många verser i Koranen med den bästa beskrivningen. Det finns även ett kapitel i Koranen som består av 98 verser och som är namngiven efter Maria (Surah Maryam) som innehåller den här rena kvinnans profil, Jesus(A) födelse samt hur han talade som spädbarn och hur det är ett av Guds mirakel:

قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّـهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا

”[Då talade] han [till dem]: "Jag är Guds tjänare. Han har gett mig uppenbarelsen och kallat mig till profet; Han har välsignat mig, var jag än befinner mig, och befallt mig att så länge jag lever förrätta bönen och ta mig an de fattiga.” [Den heliga Koranen 19:30-31]

Detta och andra uttalande om Profeten Jesus(A) nämns vackert i Koranen och alla dessa beskrivningar av Profeten Moses och Jesus(A) i Koranen är utmärkta, de är upplysande och många av förärats och glorifierats. Sådana beskrivningar förekommer inte i det gamla testamentet och det nya testamentet efter de har förvrängts. Ibland introducerar de profeterna som syndare medan den heliga Koranen anser att alla profeter är felfria, speciellt de stora ärkeprofeterna som är Noa, Abraham, Moses, Jesus och Mohammad(S). Den talar specifikt om deras personlighet och prestige.

I Koranen nämns också Noas namn 43 gånger, Abrahams namn nämns 68 gånger, Lots namn nämns 27 gånger, Adam nämns 25 gånger, Josef nämns 27 gånger, Ismael (Ishmael) nämns 12 gånger, Isak nämns 17 gånger, Shuayb nämns 11 gånger, Solomon nämns 17 gånger, Jakob nämns 16 gånger, Johannes döparen nämns 5 gånger, Job nämns 4 gånger, Salih nämns 9 gånger, Eber nämns 7 gånger, Jonas nämns 4 gånger, David nämns 16 gånger, Aaron nämns 20 gånger, Ezra nämns en gång och Enoch, Elijah, Elisha och Ezekiel nämns två gånger var.

Summan av stora delar av den heliga Koranen är de facto profeternas profil och därför är det vackert hur Rumi lägger fram det i sin Mathnavi:

”När du flyr (för tillflykt) till Guds Koran, så har du minglat med profeternas själar.
Koranen är (en beskrivning av) profeternas tillstånd (som är) fiskar i det heliga havet av (gudomlig) Majestät. Och om du läser och inte accepterar (ta till hjärtat) Koranen, anta att du hade sett profeterna och änglarna, vad för nytta gör det dig?”

Den heliga Koranen i dess essens, en monoteistisk bok och en bok med kunskap om Gud som uttrycks i form av profeternas inbjudningar och så klart tron på återuppståndelsen som är bland profeternas läror, det är en viktig del av Koranens verser. Omkring 500 verser är relaterade till religiösa föreskrifter samt dyrkan och resten är etik. Så klart är profeternas kamp mot arroganta makthavare, att etablera rättvisa och uppmuntra de troende att genomföra Jihad i Guds väg samt uppnå martyrskap är också bland profeternas läror. Att bekämpa förtryckare, sprida rättvisa, försvara mänskliga rättigheter och att inte engagera sig i angrepp och förtryck är också bland de empatiska instruktionerna i den heliga Koranen.

Om man vill lära känna profeterna på rätt sätt, att lära känna Jesus, Moses, den heliga Profeten Mohammad(S) och de rena Imamerna(A) så måste man vända sig till Koranen. Koranen är ett gudomligt budskap och uppenbarades för mänsklighetens vägledning. Den leder människan till ljusets källa och befriar henne från förtryck och mörker så som den själv säger:

اللَّـهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۖ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُم مِّنَ
النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ ۗ أُولَـٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

”Gud är de troendes Beskyddare. Han leder dem ut ur mörkret till ljuset. Men de som förnekar sanningen har onda makter till beskyddare som leder dem ut ur ljuset till mörkret. De har Elden till arvedel och där skall de förbli till evig tid.” [Den heliga Koranen 2:257]

Sett ur detta perspektiv kan man nu se på hur förolämpningen mot denna Koran, som är fullständigt ljus, en källa för vägledning, fallstudie och profeternas budskap är att förtrycka mänskligheten och sådana individer som förolämpar Koranen är ondskefulla personer och de vill människor ska fortsätta leva i förtryck och mörker så att de i sin tur kan fortsätta sina förtryckande styre men de är omedvetna om att den gudomliga viljan är att den rättfärdige ska styra jorden och detta förekommer inte bara i Koranen utan även i Torah och psalmerna:

وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ

”I DEN bok av visdom [som Vi skänkte David] efter [den första] påminnelsen har Vi skrivit att Mina rättskaffens tjänare skall ärva jorden.” [Den heliga Koranen 21:105]

Förtryckarna och tyranner tillsammans med de arroganta måste veta att den heliga Koranen beskriver de som ”skum på vatten” som snart kommer att försvinna och dessa föraktliga handlingar kommer inte att lyckas.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ

”Och de som har gjort sig skyldiga till [dessa] orättmätiga angrepp skall [snart] få se vilken vändning deras liv kommer att ta!” [Den heliga Koranen 26:227]

........................................................................

To read this article in English, go to the following link:

http://abna.cc/9yC8

.......................................................................

End/ 257