Full Text;

Second Message of Ayatollah Khamenei to the Western Youth in Danish

Second Message of Ayatollah Khamenei to the Western Youth in Danish

Second Message of Ayatollah Khamenei to the Western Youth in Danish.

Den Øverste Leders bud til de unge i vestlige LandeI Guds navn, Den mest Tilgivende og Barmhjertige.

Til de unge i Vestlige lande,

De sørgelige nyheder, som er bragt om terrorisme i Frankrig har motiveret mig til endnu engang at tale til jer unge mennesker. For mig, er det beklageligt, at sådan en hændelse skulle blive omridset af denne samtale. Dog er sandheden, at hvis sådanne pinefulde hændelser ikke skaber grund til søgen efter løsninger og enighed, så vil skaden blive fordoblet.

Smerten for et andet menneske vil skabe sorg for et andet menneske ligegyldigt hvor end i verden de befinder sig.

Synet af et barn der mister livet, mens hans pårørende er tilstede. En mor hvis glæde for sin familie omvendes til sorg. En ægtemand der med sin døde ægtefælle skynder sig til et sted og sjælen der ikke ved om han snart skal se sit livs ende. Dette er de hændelser, der ligger til grund for alle menneskets følelser.

Alle som føler empati og føler medmenneskelighed vil blive påvirket af at have bevidnet overstående hændelser. Lige meget om det sker i Frankrig, Irak, Libanon eller Syrien.

Uden tvivl, så har de en-og-en-halv milliard resterende muslimer også disse følelser og er oprørt over disse gerningsmænd og deres katastrofer.

Problemet er, hvis nutidens smerte og sorg ikke bliver brugt til at opbygge en bedre og tryggere fremtid, så vil det blive til et bittert og ufrugtbart minde.

Jeg tror oprigtigt på, at hvis i unge lærer af nutidens hårdhed, så vil i have magten til at opdage nye muligheder for at opbygge fremtiden og hvem der kan være barrieren til denne misledende vej som har bragt Vesten til dens nuværende dødsvande.

Det er korrekt at terrorismen i dag er vores hyppigste bekymring.

Men til trods for det, så er det vigtigt for jer, at vide at den usikkerhed og ubehag der er fulgt med de seneste begivenheder, så deler den jer på to måder fra den smerte som mennesker i Irak, Yemen, Syrien, Afghanistan har oplevet de seneste år.

Først og fremmest, så har den islamiske verden været offer for terror og brutalitet i et større område, i en hårdere kvantitet og i en meget længere periode. For det andet, så har denne voldelige adfærd været støttet af bestemte stormagter gennem flere metoder og effektive midler.

Dagen i dag, er der mange få mennesker, som er uinformeret om Amerika’s rolle i forhold til skabelsen og støtten af Al Qaeda, Taliban og dystre efterfølgere.

Udover den direkte støtte, så er de velkendte støttere af takfiri terrorisme, på trods af deres omvendte politiske system, som er allieret med Vesten og er de højststående indenfor demokrati, de har de mest banebrydende og mest dynamiske demorakter i hver region som undertrykkes nådeløst.

Den dømmende reaktion fra Vesten i forhold til den opvågne bevægelse i den islamiske verden er et illustrativt eksempel på modstridende vestlige politikker.

Den anden side af disse modstridende politikker ses i deres støtte af terrorist staten Israel. Palæstina’s undertrykte befolkning har oplevet den værste form for terrorisme de sidste 60 år. Hvis mennesker fra Europa nu søgte ly i deres hjem for et par dage og blev frataget deres ret til at være travle steder. Det er årtier at en palæstinensisk familie ikke har kunne være sikre fra det Zionistiske regimes død og ødelæggelser. Hvilken af nutidens grusomheder kan sammenlignes med besættelsen af konstruktioner fra det Zionistiske regime?

Dette regime – uden nogensinde at være blevet alvorligt eller væsentligt censurerede af deres stærkt indflydelsesrige allierede eller ved det såkaldte uafhængige internationale organisation, så ødelægger de fuldkommen de palæstinesiske folks hjem, deres frugtplantager og deres gårde. Dette bliver gjort uden de får tid til at samle deres egendele eller deres landbrugs produkter. Oftest sker dette lige foran skræmte og grædende kvinder og børn, som bevidner deres familiemedlemmer blive udsat for brutal vold, som i nogle tilfælde føres til grusomme tortur kamre. Kender vi dagen i dag til lignende vold på dette niveau, i så stort et omfang og i en så lang periode?

At skyde en kvinde ned på åben gade, fordi hun protesterede mod en soldat bevæbnet top til tå. Hvis dette ikke er terrorisme, hvad er så?

Det er barbarisk, fordi det bliver gjort af hærens styrker af en besat stat. Burde det ikke blive kaldt ekstremisme? Eller måske fordi disse hændelser er sket de sidste 60 år, så berør de ikke vores bevidsthed længere.

Den militante invasion af den Islamiske verden de seneste år, som har ført til utallige ofre, er endnu et eksempel på en modstridende tankegang hos Vesten.

De lande, som er pågrebet har udover de menneskelige skader, mistet deres økonomiske og industrielle infrastruktur. Bevægelsen mod vækst og udvikling blev stoppet eller forsinket og i nogle tilfælde kastet årtier tilbage. På trods af alt dette, så er de dog blevet bedt om ikke at anse sig selv, som undertrykte. Hvor mange lande skal endnu blive til ruiner, have byer dækket i støvet og så få fortalt endelig ikke, at se sig selv som undertrykt?

I stedet for at fristes til ikke at forstå og ikke nævne katastrofer, ville en ærlig undskyldning da ikke være bedre?

Smerten den muslimske verden har lidt under i disse år fra hykleri og dobbeltmorale fra angribernes side, har ikke været mindre end smerten fra den materielle skade.

Kære ungdom! Jeg har håbet om, at I – nu eller i fremtiden – kan ændre denne mentalitet af dobbeltmorale, en mentalitet, hvis stærkeste evne er, at skjule de længere sigtede mål og at hylde det ondsindede.

Min mening er, at første skridt på vejen til, at skabe sikkerhed og fred er, at ændre denne voldelige mentalitet.

Indtil dobbeltmoralen dominerer vestlig politik, indtil terrorisme – som er opdelt i ”god” og ”dårlig” type, og indtil statens interesser har forrang for menneskets morale og etik, så skal årsagen til vold ikke søges andre steder.

Desværre har årsagen rod i vestens politiske kultur, som har forårsaget en stille og rolig invasion.

I mange lande i verden ligger stoltheden i deres lokale og nationale kultur. Kulturer der gennem udvikling og ændring trygt har næret menneskelige samfund i årtier.

Den islamiske verden er ikke en undtagelse. Men i den nuværende æra, så gør den vestlige verden brug af avancerede værktøjer der insisterer på kloning og kopiering af kulturen på globalt plan.

Jeg anser indførelsen af vestlig kultur på andre mennesker og trivialiseringen af uafhængige kulturer, som en form for tavs vold og ekstrem skadelig.

Ydmygelse af rige kulturer og fornærmelse af de mest ærede dele af disse, det sker mens man tilbydes den alternative kultur, som ikke har kvalifikationen for, at være en erstatning. For eksempel er de to elementer i ”aggression” og ”moralsk promiskuitet”, som desværre er hovedelementerne i vestlige kultur, blevet nedbrudt i position og accept af dens kilde.

Så spørgsmålet er; Er vi ”syndige” for ikke at ville have en aggressiv, vulgær og tåbelig kultur? Skal vi beskyldes for at blokere strømmen af uregelmæssigheder, der er rettet mod vores ungdom i forskellige former for tilsyneladende-kunst? Jeg benægter ikke vigtigheden og værdien af kulturel interaktion. Når disse interaktioner foregår under neutrale forhold og med respekt for den modtagende kultur. Dette resulterer i vækst, udvikling og rigdom. Hvorimod uharmoniske interaktioner har været uden succes og har haft skadelige følgere.

Vi må konstatere, at vi beklager at modbydelige grupper som Isis er mellemleddet og med til at skabe sådanne ulyksalige interaktioner med importerede kulturer.

Hvis sagen var simpelthen teologisk, ville vi have været vidne til disse fænomener før udbredte sig til kolonisering af områder, men historien viser anderledes.

Autoritative historiske optegnelser viser klart hvordan sammenløbet af ekstremistiske og afviste tanker i hjertet af en beduin stamme plantede frø af ekstremisme i denne region.

Hvordan er det muligt, at sådan noget beskidt som Isis kommer ud af en af de mest etiske og humane religiøse skoler, der beskriver det at dræbe et andet menneske er det samme som at dræbe hele menneskeheden?

: grupper?En må også spørge hvorfor folk der er født i Europa og er intellektuelt og mentalt opvokset i det miljø, pludselig finder interesse i sådanne

Kan vi virkelig tro på mennesker der kun har en eller to ture til en krigszone, pludselig bliver så ekstreme at de vil ramme deres landsmænd med kugler?

På dette område kan vi bestemt ikke glemme hvilke effekter det har på en, som vokser op i et patologisk samfund i et korrupt miljø. Vi har brug for analyser. Analyser som kan se den skjulte og den åbenlyse korruption. Måske en dyb had er blevet plantet i de år med økonomisk og industriel fremgang, hvoraf der opstår ulighed og en eventuelt juridisk og strukturel fordomsskabte ideer, som hvert år vises på en kvalmende måde.

Under alle omstændigheder, så er i dem der skal afdække lag i jeres samfund, i er dem som skal løsne ogudrede knuder og nag.

Sprækker skal forsegles, ikke fordybes. Forhastede reaktioner er en stor fejltagelse i forhold til at bekæmpe terrorisme, som kun udvider kløfter.

Enhver forhastet og emotionel reaktion, som vil isolere, skræmme og skabe mere frygt for de muslimske samfund bosat i Europa og Amerika – som består flere millioner af aktive og ansvarsfulde mennesker – og som vil fratage dem deres basale rettigheder og som vil skubbe dem længere fra samfundet - Det vil ikke kun skabe flere problemer, men samtidig vil det forøge kløfter og nag.

De overfladiske foranstaltninger og reaktioner, specielt hvis de tager retslig form, vil ikke gøre andet end at forøge den nuværende opdeling. Det vil kun føre til fremtidige kriser og intet andet.

Ifølge rapporter modtaget har nogle lande i Europa retningslinjer for borgerne til at udspionere muslimerne.

Denne opførsel er uretfærdig og vi ved alle, at forfølge den uretfærdighed ender ud i uønsket reversibilitet. Udover det, så fortjener muslimerne ikke så dårlig behandling.

I århundreder har den vestlige verden kendt muslimerne. Vesterlændinge var gæster i muslimske lande og blev tiltrukket af deres værters rigdom og da de (vesterlændinge) var værter og fordelagtigt brugte muslimernes indsats og tanker, så oplevede de intet andet end venlighed og overbærenhed.

Derfor vil jeg netop have jer unge til at skabe grundlag for et korrekt og hæderligt samspil med den islamiske verden baseret på forståelse, indsigt og lektie lært fra forfærdelige erfaringer.

I dette tilfælde og i en ikke alt for fjern fremtid, vil I være vidne til at denne bygningsværk bygget på et solidt fundament, som skaber en nuance af selvtillid og en tillid der køler arkitektens krone. En varm sikkerhed og fred, som gæster den og et pust af håb i en lys fremtid, som belyser.Sayyid Ali Khamenei

29.11.2015


Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

عزای حسینی در عالم
Imam Khamenei demands immediate end to domestic wars in Islamic countries in his Hajj 2018 message
We are All Zakzaky